בבתי החולים מתבצעים מטבע הדברים, טיפולים רפואיים מורכבים ביותר דוגמת ניתוחים וטיפולים פולשניים אחרים ולכן חלק גדול ממקרי רשלנות רפואית מתרחשים בבית חולים, בעת מתן טיפול מכל סוג לחולה.
בתי חולים בישראל, כמו בכל מקום בעולם, משתדלים למזער ולהלחם בתופעה המצערת של טיפול רשלני, אך אין בידם את היכולת למנוע במאה אחוז את המקרים שבהם נפגעים חולים ומטופלים, בעת מתן טיפול רפואי. לכן דואגים בתי החולים לבטח את עצמם מפני תביעות המוגשות בגין מקרי רשלנות רפואית.
את מי יש לתבוע במקרה של רשלנות רפואית בבית חולים?
בתי חולים בישראל מתחלקים לשלושה סוגים עיקריים – בתי חולים של קופת חולים, בתי חולים ממשלתיים בבעלות המדינה ובתי חולים פרטיים.
כאשר הרשלנות ארעה בבית חולים של קופת חולים התביעה תוגש כנגד קופת חולים אשר מפעילה את בית החולים ואין צורך לתבוע את בית החולים עצמו.
כאשר הרשלנות ארעה בבית חולים ממשלתי התביעה תוגש כנגד מדינת ישראל – משרד הבריאות אשר מפעיל את בית החולים והצוות בו עובד בשירות המדינה.
במקרה של טענות באשר לאיכות הטיפול בבית חולים פרטי, יש לתבוע את בית החולים עצמו או את הגוף המתפעל ואחראי עליו.
אין מקום בתביעות בגין טיפול רשלני בבית חולים לתבוע באופן אישי רופאים או אחיות אשר היו מעורבים בטיפול, שכן בית החולים או הגורם המפעיל אותו אחראי באחריות שילוחית לכל מעשי הצוות הרפואי.