איחור באבחון דלקת באפנדציט: האם מדובר ברשלנות רפואית?

תוכן עניינים

דלקת של התוספתן – apendicitis הינה מהבעיות הרפואיות השכיחות ביותר ואחת מן הסיבות הנפוצות לפעולה כירורגית. יחד עם זאת, גם באבחנה שכיחה זו מתגלים לעיתים מקרים של רשלנות רפואית בטיפול.

פסק הדין חורי אייל נ' בית החולים הדסה הר הצופים, שניתן בבית משפט השלום בירושלים, עסק בתביעה שהגיש חורי כנגד בית חולים הדסה, אשר לטענתו רופאיו התרשלו באבחון דלקת התוספתן (אפנדציט) ובשל כך נאלץ לעבור ניתוח גדול יותר ובהתאם בעל סיכון רב יותר ואשפוז והחלמה ארוכים יותר.

חורי יליד 1974, בהיותו חייל בשירות סדיר פונה על ידי אמבולנס לבית החולים ביום 07.01.95 לאחר שבמשך שלושה ימים סבל מחולשה כללית וכאבי בטן, כאשר ביום האחרון התרכזו בצד הימני של הבטן. הוא נבדק על ידי המתמחה ד"ר רונן בארי, אשר רשם כי הבטן רכה וכי אין סימני גירוי צפקי.

הצפק – peritoneum הוא קרום דק המכסה את חלל הבטן ובו עצבי תחושה רבים. כאשר קיים גירוי זה מישוש של רופא מסב לסובל מהגירוי כאב עז.

ד"ר בארי אבחן כי חורי סובל מגסטרואנטריטיס gastroenteritis (דלקת במעי), רשם לו כדורים נגד כאבים והמליץ לו על שתייה מרובה. חורי טען כי הכאבים החלו יום לפני ולא שלושה כפי שרשם הרופא וכי לא בוצעה בו בדיקה רקטלית.

התמחות מיוחדת ובלעדית בייצוג נפגעי רשלנות רפואית

עורך הדין עופר סולר, עם מעל 20 שנות ניסיון והצלחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בתביעות מול רופאים, מוסדות רפואיים ומשרד הבריאות!

 
דילוג לתוכן