האם בית החולים אחראי לביטוח של הרופאים במקרה של רשלנות רפואית?

תוכן עניינים

רופאים רבים נוהגים להצטייד בפוליסת ביטוח אחריות מקצועית כנגד תביעות רשלנות רפואית שעלולות להיות מוגשות כנגדם על ידי מטופלים שנפגעו.

בהקשר זה מתעוררת שאלה משפטית מעניינת, האם כאשר מדובר ברופא שעובד במסגרת בית חולים, חלה על בית החולים חובה לדאוג לקיומו של כיסוי ביטוחי של הרופא העובד בתוך כתליו או שמא אין לבית החולים כל אחריות בנושא זה.

שאלה זו נדונה והוכרעה בפסק הדין אשר ניתן ביום 21.7.2016 ע"י בית המשפט העליון, במסגרת הליך ע"א 8143/13 ד"ר סולימאן גו'שה נגד בית חולים אלדג'אני (בפירוק).

נקדים ונציין כי בית המשפט העליון קבע בדעת רוב בהחלטה אשר ניתנה על ידי השופטת ברון, אליה הצטרף השופט הנדל וכנגד דעתו החולקת של השופט סולברג, כי על בית החולים לוודא שלכל רופא העובד בתוך כתליו יש כיסוי ביטוחי, אם כי הוא איננו חייב לדאוג גם למימון הכיסוי הביטוחי שלו.

חובה זו חלה על בית החולים בין אם מדובר ברופא שהנו עובד קבוע של בית החולים ובין אם המדובר ברופא עצמאי שרק הורשה לפעול במסגרת בית החולים. לעומת זאת, השופט סולברג סבר, בדעת מיעוט כאמור, כי לבית החולים אין כל חובה כזו.

בסקירה המעניינת שלפניך מסביר עורך הדין עופר סולר את פסיקת בית המשפט וההלכה בנושא.

התמחות מיוחדת ובלעדית בייצוג נפגעי רשלנות רפואית

עורך הדין עופר סולר, עם מעל 20 שנות ניסיון והצלחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בתביעות מול רופאים, מוסדות רפואיים ומשרד הבריאות!

 
דילוג לתוכן