כאשר החולה מסתיר מידע מהרופא המטפל – על חשיבותה של היסטוריה רפואית

תוכן עניינים

היסטוריה רפואית בערפל: על מי חלה האחריות כאשר מטופל מסתיר היסטוריה רפואית שלו, ומוסר לרופא אינפורמציה חלקית או כוזבת. והאם יש מקום לתביעת רשלנות במקרים כאלו?

במרבית המקרים בהם עולה לדיון סוגית הזכות למידע בכל הנוגע ליחסי רופא-מטופל, נהוג להתעמק בחובתו של הרופא למסור למטופל את מלוא האינפורמציה אודות מצבו הרפואי, האבחנות, הבדיקות המתבקשות שיש לעבור ודרכי הטיפול האופציונליות, לרבות סיכויי ההצלחה והסיכונים הכרוכים בהן.

ואולם, סוגיה חשובה לא פחות הזוכה לפחות תשומת-לב, נוגעת לאחריות המטופל עצמו על מסירת מידע אודות מצבו הרפואי לרופא המטפל, ולשאלה האם הסתרת מידע מהגורם המטפל משחררת אותו גורם מאחריות בכל הנוגע לסוגיית הרשלנות הרפואית.

אז למה לא לספר?

למעשה, חרף העובדה כי כל אדם בר דעת מודע להשלכות החמורות שיכולות להיות להסתרת אינפורמציה קריטית מהרופא, הרי שלא פעם בוחרים מטופלים לדלג על מידע שנתפס בעיניהם כמביך. פעמים אחרות, נעשית ההסתרה בתום לב, עקב שכחה או חוסר שימת לב לחשיבות שעשויה להיות למידע זה.

התמחות מיוחדת ובלעדית בייצוג נפגעי רשלנות רפואית

עורך הדין עופר סולר, עם מעל 20 שנות ניסיון והצלחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בתביעות מול רופאים, מוסדות רפואיים ומשרד הבריאות!

 
דילוג לתוכן