ראשי נזק במסגרת תביעת רשלנות רפואית – סקירה משפטית

תוכן עניינים

לפי מה נקבע גובה הפיצוי לנפגעי רשלנות רפואית? כיצד מפרטים במסגרת התביעה שמוגשת לבית המשפט את נזקיו של התובע והדרישה לפיצויי בגין כל נזק שנגרם?

לאורך השנים התפתחו בשיטת המשפט שלנו מגוון רחב של ראשי נזק, בהם נעשה שימוש יום יומי בעת הגשת תביעות משפטית בעילת רשלנות רפואית ולכן חשוב להכירם. עורך דין עופר סולר מביא פירוט וסקירה בנושא.

תביעות רשלנות רפואית השייכות לדיני הנזיקין שעוסקים בחיובים שנוצרו בעקבות נזקים שנגרמו, מבוססות בדרך כלל על עוולת הרשלנות הקבועה בסעיף 35 לפקודת הנזיקין (נוסח חדש) תשכ"ח-1968 שיסודותיה הם חובת הזהירות, הפרת החובה, נזק וקשר סיבתי בין ההפרה והנזק שנגרם.

באופן זה, הסעד המבוקש בדרך כלל בתביעות מסוג זה הוא סעד כספי של פיצויים שמטרתם לפי דיני הנזיקין הוא להשיב את הניזוק למצב שבו היה בטרם התרחש המעשה הרשלני. אומדן סכום הפיצוי ופסיקתו על ידי בית המשפט מורכב מסעיפים שונים המהווים את הסכום הכללי המכונים ראשי נזק.

מהם ראשי הנזק העיקריים בשיטת המשפט שלנו?

ראשי נזק שיכולים להופיע בתביעת רשלנות רפואית אינם שונים מאלו הקיימים בתביעות נזקי גוף אחרים, כאשר בדרך כלל נהוג לחלקם לראשי נזק ממוניים וראשי נזק בלתי ממוניים. כאשר נזק ממוני, הוא נזק הניתן לאמוד מבחינה כספית.

התמחות מיוחדת ובלעדית בייצוג נפגעי רשלנות רפואית

עורך הדין עופר סולר, עם מעל 20 שנות ניסיון והצלחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בתביעות מול רופאים, מוסדות רפואיים ומשרד הבריאות!

 
דילוג לתוכן