רשלנות רפואית – אירוע מוחי

תוכן עניינים

אירוע מוחי (Cerebrovascular accident) הינו מקרה של פגיעה באספקת הדם לחלק מן המוח ובעקבות כך פגיעה בתפקוד אשר נשלט מהאזור הפגוע.

הפגיעה באספקת הדם למוח יכולה להתרחש בשל תסחיפים (קרישי דם) שמקורם בלב וכן תסחיפים אשר מקורם בהצרות בעורקי הצוואר בשל הצרות של עורקי הצוואר.

 

כידוע המוח הינו 'המחשב' אשר שולט על כל פעולה בגופנו ולכן פגיעה בכל חלק של המוח מביאה בהכרח לפגיעה גופנית כלשהי.

למרבה הצער פגיעות רבות בשל אירוע מוחי ניתן היה למנוע בקלות על ידי טיפול רפואי נכון ולעיתים מתברר כי הטיפול אשר ניתן על ידי רופא המשפחה או בבית החולים אינו עומד בסטנדרט ראוי והינו בגדר רשלנות רפואית, כפי שיובהר להלן. 

 

ממחקרים שנערכו לאחרונה מתברר כי למעלה מ- 15,000 איש נפגעים מדי שנה בישראל מאירוע מוחי (שבץ מוחי). על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי מחלת השבץ המוחי הינה הגורם השני במספר לתמותה והינה הגורם הראשון למצבים של נכות. עוד מתברר ממחקרים שנערכו בישראל כי גיל הלוקים באירוע מוחי נמצא במגמת ירידה.

 

גורמי הסיכון הקלאסיים להופעת אירוע מוחי הינם יתר לחץ דם, יתר שומנים בדם (כולסטרול), סוכרת ועישון.

מתברר כי הן בקרב האוכלוסייה והן בקרב הרופאים קיימת מודעות נמוכה למדי באשר לגורמי הסיכון להתפתחות אירוע מוחי וכן באשר לסימנים אשר מעידים על התפתחות אירוע מוחי.

 

לגורם הזמן בטיפול בשבץ מוחי (אירוע מוחי) יש חשיבות עצומה – כאשר מתגלים הסימנים הראשונים לאירוע מוחי במידה והאדם מגיע בתוך שלוש שעות לטיפול בבית חולים ומאובחן כראוי ניתן לטפל בו בטיפול תרופתי אשר ממיס את הקריש ובתוך כשש שעות ניתן לעבור צנתור דחוף אשר יפתח כלי דם חסום.

 

התמחות מיוחדת ובלעדית בייצוג נפגעי רשלנות רפואית

עורך הדין עופר סולר, עם מעל 20 שנות ניסיון והצלחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בתביעות מול רופאים, מוסדות רפואיים ומשרד הבריאות!

 
דילוג לתוכן