בדיקת דם [NIPT] במקום בדיקת מי שפיר לצ'יפ גנטי? ממש לא!

תוכן עניינים

בשנים האחרונות בדיקת ה-NIPT עולה לכותרות כבדיקה פשוטה המהווה תחליף לבדיקת הצ'יפ הגנטי, שהיא הבדיקה המרכזית כיום לאבחון של תסמונות גנטיות בהריון. טענה זאת אינה נכונה ביסודה ועלול להטעות נשים וגברים, הורים לעתיד, שצריכים ורוצים לקבל החלטה מושכלת ועובדתית לגבי ביצוען של בדיקות גנטיות בהריון.

על אף מספר יתרונות שעומדים לזכותה של בדיקת ה-NIPT, עדיין גלומים בה חסרונות רבים שמגבילים את השימוש בה וגורמים להעדפת בדיקת הצ'יפ הגנטי על פניה, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל.

בסקירה החשובה שלפניך ננסה לעשות סדר ולהפריד בין העובדות לבין מידע שאינו מדוייק ומטעה. חשוב להורים, כל הורים, לדעת ולהכיר את העובדות רגע לפני שמקבלים החלטה לגבי ביצוע בדיקות גנטיות בהריון, בדיקות שעשויות לאבחן פגיעה גנטית בעובר בכ-1% מכלל ההריונות, גם הריונות שמוגדרים כהריונות "רגילים" ללא סיכון מיוחד.

בדיקת ה-NIPT משווקת בישראל כבדיקת דם פשוטה, מדמה של האם ההריונית, שמסוגלת לאבחן פגיעות גנטיות משמעותיות בעובר וזה נכון, חשוב ומדוייק.

מה שלא תמיד אומרים בקול רם הוא שבדיקת ה-NIPT מסוגלת לאתר מספר מצומצם ומוגדר מראש של פגיעות גנטיות, בעוד שבדיקת הצ'יפ הגנטי מקיפה הרבה [הרבה] יותר ולמעשה, בכל מקרה שבו תוצאות בדיקת ה-NIPT מעלות חשש לפגיעה גנטית בעובר, האם מופנה לבדיקת מי שפיר לצ'יפ גנטי.

התמחות מיוחדת ובלעדית בייצוג נפגעי רשלנות רפואית

עורך הדין עופר סולר, עם מעל 20 שנות ניסיון והצלחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בתביעות מול רופאים, מוסדות רפואיים ומשרד הבריאות!

 
דילוג לתוכן