עורך דין עופר סולר עוסק בתחום הרשלנות רפואית מזה עשרות שנים, לאורכן מקפיד להישאר מעודכן בפסיקת בית המשפט העליון, בכל הנוגע להלכות חדשות ועדכוני פסיקה בעניין רשלנות רפואית.
אחת השאלות שנמצאות על סדר יומו של בית המשפט בחודשים האחרונים היא שאלת ההתיישנות שנדונה בהרחבה בפסק דין קודם. לאחרונה פורסם פסק דין של בית המשפט המחוזי בתל אביב, הנותן פרשנות בעלת חשיבות רבה לכל הנוגע לשאלת ההתיישנות בתביעות רשלנות רפואית.
פסק דינו של בית המשפט המחוזי שבו נדון בסקירה זאת, מחזק את העובדה כי שאלת ההתיישנות הנה שאלה כבדת משקל, הראויה לדיון משפטי מעמיק ומפורט ביותר, ויש לשקול כל מקרה לגופו באמצעות עורכי דין ומומחים מתחום הרפואה.
לידה עם מום מולד מעוררת חשד סביר אצל ההורים לרשלנות רפואית מצד הצוות הרפואי. ההורים יכולים לטעון שאילו נהגו הרופאים בזהירות ובמקצועיות המתבקשת מכוח הפרוצדורה הרפואית אזי, המום היה מתגלה במהלך ההריון ומותיר להורים את ההחלטה אם להפסיק את ההריון.
בעקבות הרשלנות הרפואית לכאורה קמות שתי עילות לתביעה. האחת של ההורים והשנייה של היילוד עם המום. את עילת תביעת הילוד נהוג לכנות "חיים בעוולה" ואת זו של ההורים "הולדה בעוולה".