אנשים רבים שואפים להיפטר בעודפי השומן שלהם ולשפר את מראם החיצוני בין השאר באמצעות ניתוח שאיבת שומן. למרבה הצער, גם לגבי אופן ביצוע הליך זה יכולה להתרחש רשלנות רפואית, באופן שלא רק שאינו מטיב עם המראה האסטטי של המטופל, אלא אף גורם לו לנזקים ועוגמת נפש רבה.
בישראל נערכים מדי שנה אלפי ניתוחים פרטיים לשאיבת שומן, ולמרות שלרובנו נדמה כי המדובר על פרוצדורה רפואית פשוטה יחסית, המצב בשטח מוכיח אחרת. מחקרים שנערכו בארה"ב הוכיחו כי 20 מתוך 100,000 ניתוחי שאיבת שומן מסתיימים במוות של המנותח ובמאות מקרים נגרמים נזקים בעקבות רשלנות רפואית בזמן שאיבת השומן או בהליך ההתאוששות.
מקרה כזה נדון במסגרת הליך ת"א 50521-06-11 ר. א. נ' א.מ.ל אמריקן לייזר בע"מ ואח' אשר התנהל בפני בית משפט השלום בירושלים.
תיק זה עסק במטופלת אשר בעקבות פרישתה לפנסיה כבר בגיל 51, החליטה לשפר את מראיה באמצעות ניתוח שאיבת שומן באיזורי הבטן, המותניים והירכיים שלה. הניתוח בוצע בה על ידי רופא מטעם חברת אמריקן לייזר בבית חולים אמריקן מדיקל סנטר.
המטופלת הגישה תביעה נגד אמריקן לייזר, בית החולים והרופא שניתח אותה, בטענה שהניתוח בוצע בה באופן רשלני, מאחר שהרופא שאב מגופה כמות גדולה מדי של שומן.
כתוצאה מכך נגרמו לה חוסר פרופורציה קשה בגופה, עודפי שומן במותניים ושקעים בולטים בבטן ובירכיים ואף נכות פיזית ונפשית. בסקירה שלפניך מסביר עורך דין עופר סולר את טענות התובעת וטענות הנתבעים, כמו גם את פסק דינו של בית משפט השלום שפסק בתביעה.