פגיעת ילד בגן שעשועים עירוני – מי אחראי ומי יפצה על הנזק?

תוכן עניינים

בימי החופש הגדול בפרט אבל גם בכל יום אחר לאורך השנה, ילדים אוהבים לשחק ולהשתולל. לא אחת, אנו עדי ראיה או שמיעה למקרים של פגיעת ילד בעת משחק בגן שעשועים עירוני. בחלק מהמקרים נגרמות לילד פגיעות משמעותיות ונזקי גוף חמורים. במקרים כאלה חשוב לדעת מי אחראי לשלומם של הילדים בעת המשחק בגן השעשועים?

גן שעשועים או גן משחקים הוא שטח שנועד למטרת משחקי ילדים המצריכים הפעלה של הגוף ובשטחו ניתן למצוא בדרך כלל מתקנים מסוגים ובגדלים שונים ובהם מגלשות, קרוסלה, נדנדות, ארגז חול, סולם ועוד. המתקנים כולם צריכים לעמוד בתקן מחמיר, שהרי נועדו מראש לצורך שעשוע ומשחק ילדים.

בילוי כזה יכול להיות חשוב להתפתחות של הילד מבחינה חברתית, רגשית וגופנית ולכן כדי לצמצם סיכונים מיותרים יש צורך להבטיח את התקינות והבטיחות של המתקנים וסביבתם, ובמקרים בהם מדובר על גינת משחק עירונית, הרי שהאחריות לכך מותלת ברובה על הרשות המקומית – העירייה או המועצה שבשטחה נמצא גן הילדים.

כיום גם קיימות הנחיות שמסביב למתקנים ומתחת להם יהיה משטח של גומי או חול, כאשר עומק החול צריך להיות של 30 סנטימטר לפחות. בדומה, מתקני השעשועים בגן צריכים לעמוד בתנאי הבטיחות והתקינות של מכון התקנים וגורמים רלבנטיים אחרים.

גן השעשועים יכול לעמוד בפני עצמו או להוות חלק מפארק המהווה שטח פתוח באזור עירוני המשמש לרווחת הציבור. היום קיימים גנים הנמצאים בבעלות ציבורית ואחרים בבעלות פרטית.

התמחות מיוחדת ובלעדית בייצוג נפגעי רשלנות רפואית

עורך הדין עופר סולר, עם מעל 20 שנות ניסיון והצלחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בתביעות מול רופאים, מוסדות רפואיים ומשרד הבריאות!

 
דילוג לתוכן