תאונת דרכים בזמן נסיעה ברכב הסעות – מה אומר החוק?

תוכן עניינים

רבים מאיתנו נוסעים לא אחת ברכב הסעה בתשלום. עובדים המגיעים למקום העבודה וחזרה הביתה ברכב הסעה, מונית שירות, הסעה פרטית לאירוע ועוד דוגמאות רבות לנסיעה ברכב המשמש לצורך הסעת נוסעים בתשלום. מה אומר החוק לגבי מקרה של תאונת דרכים ופגיעות גוף בזמן נסיעה ברכב הסעות בתשלום?

במאמר זה נסביר ונפרט בעיקר לגבי פגיעה בתאונת דריכם ברכב המסיע עובדים מביתם למקום העבודה ובחזרה, בין אם ההסעה ממומנת על ידי המעסיק ובין עם על ידי העובדים עצמם.

לפי סעיף 1 לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים התשל"ה-1975  תאונת דרכים הנה "מאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה; יראו כתאונת דרכים גם מאורע שאירע עקב התפוצצות או התלקחות של הרכב, שנגרמו בשל רכיב של הרכב או בשל חומר אחר שהם חיוניים לכושר נסיעתו, אף אם אירעו על ידי גורם שמחוץ לרכב וכן מאורע שנגרם עקב פגיעה ברכב שחנה במקום שאסור לחנות בו או מאורע שנגרם עקב ניצול הכוח המכאני של הרכב ובלבד שבעת השימוש כאמור לא שינה הרכב את ייעודו המקורי; ואולם לא יראו כתאונת דרכים מאורע שאירע כתוצאה ממעשה שנעשה במכוון כדי לגרום נזק לגופו או לרכושו של אותו אדם והנזק נגרם על ידי המעשה עצמו ולא על ידי השפעתו של המעשה על השימוש ברכב המנועי;"

תאונת עבודה מוגדרת בסעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] תשנ"ה-1995 כתאונה שהתרחשה בזמן ובשל העבודה אצל המעסיק או מטעמו ובמקרה של עובד עצמאי בזמן ובעקבות העיסוק במשלח היד שלו.

התמחות מיוחדת ובלעדית בייצוג נפגעי רשלנות רפואית

עורך הדין עופר סולר, עם מעל 20 שנות ניסיון והצלחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בתביעות מול רופאים, מוסדות רפואיים ומשרד הבריאות!

 
דילוג לתוכן