אבחון פגמים כרומוזומליים בהריון: הרופא חייב להסביר שזה אפשרי!

תוכן עניינים

נתקלתם פעם במושג פגיעה כרומוזומלית או פגם כרומוזומלי ולא היה לכם מושג על מה מדובר? תהיתם אולי כיצד נגרמים שינויים כרומוזומליים ומה עלולות להיות ההשפעות של פגיעות כרומוזומליות בעובר?

בסקירה שלפניך נסביר אודות חלק ממגוון השינויים שיכולים להתרחש במבנה הכרומוזום ואיך הם עלולים להשפיע על העובר המתפתח עוד במהלך ההריון.

כמו כן נסביר מדוע חשוב שההורים לעתיד יקבלו מרופא הנשים הסבר מדוייק על הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם בזמן ההריון. בדיקות שעשויות לאבחן שינויים במבנה הכרומוזומים של העובר ב-1 מכל כ-116 הריונות.

חשוב להדגיש כבר עתה, כי בכל מקרה של אבחון ילד או ילדה הלוקים בפגיעה כרומוזומלית רק לאחר הלידה, ראוי וחשוב לפנות ולהתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית, על מנת לבדוק ולהעריך את אופי הטיפול הרפואי וההסברים שההורים קיבלו בזמן מעקב ההריון.

משרדו של עורך הדין עופר סולר מטפל במאות תביעות של הורים לילדים, שלא קיבלו את ההסבר החשוב מהרופא בזמן ההריון, ורק לאחר האבחון של הילד/ה הבינו כי ניתן היה לבצע בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון, בדיקות שהיו מאבחנות את הפגיעה הכרומוזומלית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים.

התמחות מיוחדת ובלעדית בייצוג נפגעי רשלנות רפואית

עורך הדין עופר סולר, עם מעל 20 שנות ניסיון והצלחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בתביעות מול רופאים, מוסדות רפואיים ומשרד הבריאות!

 
דילוג לתוכן