פגיעה בתינוק/ת בזמן לידת מלקחיים ומקרי רשלנות רפואית

תוכן עניינים

ההתקדמות הרפואית של השנים האחרונות אפשרה פיתוח שיטות לידה נוספות מלבד הלידה הטבעית ובהן ניתוח קיסרי ולידה מכשירנית. לידה מכשירנית יכולה להתבצע באמצעות אחד משני המכשירים הבאים מלקחיים או שולפן ריק.

לידת המלקחיים נעשית בצורה פשוטה יחסית אך דורשת מיומנות מהרופא המבצע. המלקחיים דומות למעשה לכפות מתכת עקומות וקהות שמוכנסות לנרתיק ונצמדות כל אחת לצד ראשו של התינוק וננעלות עליו, הרופא מחזיק במלקחיים ומושך את התינוק מהנרתיק.

הצורך לביצוע לידת מלקחיים יכול להיות קשור באם או בעובר. הוא מתעורר בדרך כלל כאשר ישנו צורך בחילוץ מהיר של העובר בשל התעכבות השלב השני של הלידה, מצג של התינוק עם עורף מוטה אחורה או חוסר חמצן בעקבות מצוקה עוברית.

במקביל, לידת מלקחיים תבוצע הרבה פעמים גם כאשר רוצים להקל על האם במאמץ הפיזי של לידה רגילה בעקבות מחלות רקע של האם כדוגמת הפרדות של רשתית העין, מחלות ריאה או לב.

נזקים אפשריים בעקבות לידת מלקחיים

אחד הנזקים המרכזיים האפשריים בלידת מלקחיים הוא יצירה של קרע ברחם, בנרתיק ובשלפוחית הנזק שיכולים להפריע לאם בתפקוד לאחר הלידה.

התמחות מיוחדת ובלעדית בייצוג נפגעי רשלנות רפואית

עורך הדין עופר סולר, עם מעל 20 שנות ניסיון והצלחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בתביעות מול רופאים, מוסדות רפואיים ומשרד הבריאות!

 
דילוג לתוכן