הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנטית: ניתן וצריך היה לאבחן בהריון!

תוכן עניינים

חשוב לדעת כי באמצעות בדיקת מי שפיר לצ'יפ גנטי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות בעובר, מוטציות שעלולות בסבירות גבוהה להוביל להתפתחותן של הפרעות נפשיות מורכבות וחשוכות מרפא. את המידע הקריטי הזה כל רופא נשים חייב להסביר להורים במסגרת מעקב ההריון.

הלכה למעשה, באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי כבר בתחילת ההריון, ניתן לאבחן פגיעה גנטית משמעותית בכ-0.9% מכלל ההריונות, גם הריונות שמוגדרים "בריאים" ו"תקינים" לחלוטין, הריונות של זוגות צעירים ובריאים, ללא רקע של בעיות גנטיות במשפחה הקרובה.

עשרות מחקרים מקיפים שפורסמו לאורך 10+ השנים האחרונות מוכיחים בצורה ברורה קשר בין הפרעות נפשיות מורכבות לפגיעות גנטיות מולדות, כאשר ניתן לקבוע שכ-15% מכלל ההפרעות הגנטיות המורכבות נובעות בשל פגיעות גנטיות זעירות אותן ניתן לאבחן בעובר, כבר בתחילת ההריון.

בכל מקרה של אבחון ילד/ה עם הפרעה נפשית יש לפנות לרופא המשפחה ולבקש ממנו הפניה לייעוץ גנטי, אז תתקבל הפניה לבדיקת צ'יפ גנטי או בדיקת אקסום [את שתיהם ניתן לעבור בהריון].

המדובר על בדיקת דם פשוטה של הילד/ה, שלאחריה ניתן יהיה להבין האם הילד/ה לוקה במוטציה גנטית מוכרות. אם הבדיקה תאבחן ממצא גנטי כאמור, ויתברר כי הרופא לא הסביר להורים במסגרת מעקב ההריון, שניתן וחשוב לבצע בדיקות גנטיות – ניתן יהיה להגיש תביעת פיצויים בסכומי עתק בשל רשלנות רפואית.

בסקירה החשובה שלפניך מסביר עורך הדין עופר סולר את הנושא לעומקו, תוך מתן דגש על החשיבות הרבה שבביצוע בדיקות גנטיות בהריון, כל הריון ללא יוצא מן הכלל.

התמחות מיוחדת ובלעדית בייצוג נפגעי רשלנות רפואית

עורך הדין עופר סולר, עם מעל 20 שנות ניסיון והצלחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בתביעות מול רופאים, מוסדות רפואיים ומשרד הבריאות!

 
דילוג לתוכן