התקף לב בזמן עבודה – האם זוהי תאונת עבודה לפי חוק?

תוכן עניינים

אוטם שריר הלב או בשמו המוכר יותר לכולנו "התקף לב" הנו מצב של הפרעה באספקת הדם אל שריר הלב, מצב שעלול לגרום לנזק רפואי בלתי הפיך ובחלק מהמקרים אף למוות. לצערינו הרב, התקפי לב עלולים להתרחש גם במהלך שהותו של אדם במקום עבודתו, ממש תוך כדי ביצוע פעולה שגרתית ולעיתים בקשר ישיר לביצועה של העבודה.

חוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] תשנ"ה-1995 קובע בסעיף 79 שפגיעה בעבודה תיחשב לצורך החוק מחלת מקצוע או תאונת עבודה. החוק קובע גם בסעיף 80 מצבים שיכולים להיות בחזקת תאונת עבודה ובסעיף 85 מתייחס לפגיעה כתוצאה ממחלת מקצוע.

פגיעה בעבודה שהוכרה ככזו על ידי המוסד לביטוח לאומי יכולה לזכות את הנפגע בקבלת דמי פגיעה בעבודה כפיצוי על תקופה שבה הוגבל כושר העבודה שלו באופן זמני ובמקרה שההגבלה נמשכת גם בקבלת גמלת נכות מעבודה.

יחד עם זאת, התנאי גם במקרה של מחלה וגם במקרה של תאונת עבודה לצורך ההכרה באירוע כפגיעה בעבודה היא קשר סיבתי בין הנזק שנגרם לפרט והעבודה.

אוטם בשריר הלב או התקף לב בלשון הלא מקצועית הנו פגיעה באספקת הדם והחמצן ללב כתוצאה מחסימה של אחד  העורקים הכליליים שלו. אוטם יכול להופיע בחלקים שונים בלב והוא מחייב קבלת טיפול רפואי מיידי על מנת למנוע סיבוכים ונזקים בלתי הפיכים.

התמחות מיוחדת ובלעדית בייצוג נפגעי רשלנות רפואית

עורך הדין עופר סולר, עם מעל 20 שנות ניסיון והצלחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בתביעות מול רופאים, מוסדות רפואיים ומשרד הבריאות!

 
דילוג לתוכן