כידוע, האחריות שמודעת על הרופא הגניקולוג שמנהל את מעקב ההריון הנה מורכבת ורבה מאד. אחת החובות המרכזיות אשר מוטלות עליו הנה החובה ליידע את זוג ההורים לעתיד על האפשרות לבצע בדיקות גנטיות במהלך ההריון, וזאת כדי למנוע את הסיכון של לידת תינוק שחולה במחלה גנטית חמורה שהוא עלול לקבל מהם בתורשה.
ישנן מספר בדיקות גנטיות חשובות, שהרופא המלווה את מעקב ההריון שלך חייב לספר ולהסביר לך עליהן לפרטים, הגם שחלקן אינן בדיקות הנמצאות במסגרת סל שירותי הבריאות שלנו ויש לממן אותן באופן פרטי.
הפרת חובת היידוע על ביצוע הבדיקות הגנטיות, במקרה שבו נולד תינוק שלוקה במחלה גנטית שניתנת לגילוי בבדיקות אלו, עלולה להוות בסיס להגשת תביעת רשלנות רפואית בעילת הולדה בעוולה.
הבדיקות הגנטיות מיועדות בעיקרן לאתר בני זוג שהנם רק נשאים סמויים של מחלה גנטית כלשהי ולכאורה בריאים לחלוטין, אולם הם עלולים להעביר מחלה זו לילדם, ובאופן שהוא עצמו ילקה בה בפועל.
לפיכך יודגש כי חובת היידוע של הרופא שרירה וקיימת גם בשעה שההריון מתנהל באופן תקין לכאורה ומוגדר כהריון בסיכון נמוך ולא קיים מידע ספציפי שמעורר חשש לקיום בעיה גנטית כלשהי בקרב ההורים, אם כי מובן שחובה זו מתגברת שבעתיים כאשר קיים מידע שכזה.
בסקירה שלפניך נסביר אודות היקף החובה של הרופא ליידע את ההורים לעתיד לגבי הבדיקות הגנטיות הזמינות במהלך ההריון ונביא דוגמאות מצערות למקרי רשלנות רפואית, בהם נולד תינוק עם מחלה גנטית שניתן לאבחן באמצעות אחת הבדיקות הזמינות, שעה שהרופא שליווה את מעקב ההריון כלל לא העלה בפני ההורים לעתיד את האפשרות להבדק באותה בדיקה.