אחת השאלות הנפוצות ביותר, שחוזרות על עצמן מאות פעמים בכל יום [ויותר בעונת השפעת], נוגעת לרצון של אמהות לעתיד – נשים בהריון, לדעת האם הן יכולות להשתמש בתרופה מסויימת, בין אם תרופות מרשם שהומלצו על ידי רופא ובין אם תרופות גנריות ונפוצות מאד.
בסקירה שלפניך נעמיק בנושא, נסביר אודות חשיבותה הרבה של "התשובה" שכל אשה בהריון מקבלת מהרופא שלך, ניתן סקירה של תרופות מסוכנות או כאלה שעדיף להימנע מהן בזמן ההריון ונרחיב בנושא היקף האחריות של הרופא שמלווה את מעקב ההריון שלך, בקופת החולים או באופן פרטי.
חשוב לציין ולהדגיש כבר עתה כי בכל מקרה של ספק לפני נטילת תרופה או לאחר שקיבלת המלצה מהרופא, חשוב לפנות להתייעצות עם רופא ולקבל חוות דעת שניה או יותר.
מומלץ בחום לשקול בכובד ראש טיפולים תרופתיים בזמן ההריון, כדי להימנע מפגיעה אפשרית בעובר או באם הנושאת אותו ברחמה.
למרות שהמדובר על מקרים נדירים במיוחד, עורך הדין עופר סולר מייצג כמה וכמה נשים בתביעות פיצויים שהוגשו בגלל רשלנות רפואית מצד רופאים, שהמליצו לאשה בהריון על נטילת תרופות, המלצה שבדיעבד התבררה ככזו שגרמה לנזקים חמורים לאם ולעובר.
דגים נאים, אלכוהול, עישון סיגריות ועוד עולם רחב של הגבלות וחומרים שכדאי להימנע מהם במהלך ההריון ועדיין, בכל הנוגע לאסור ולמומלץ לגבי נטילת תרופות בהריון רב הנסתר על הגלוי והנושא מורכב מאד.
המדע שחוקר את ההשפעה של מחלות וחומרים שונים על התפתחות העובר נקרא טרטולוגיה ומקורו באמצע המאה העשרים, עם הגילוי שזיהום ומחלה בזמן ההריון מגבירים את הסיכון למומים מולדים בתינוקות.