רשלנות רפואית בביצוע ברית מילה

תוכן עניינים

על פי המסורת היהודית ברית המילה נערכת שמונה ימים לאחר הולדת תינוק זכר.  לטקס שני שלבים עיקריים – המילה והפריעה. בשלב המילה המוהל חותך את העורלה על ידי שימוש בסכין מיוחד לצורך זה; בשלב הפריעה נחשפת העטרה על ידי הפרדתה מהקרום הנותר לאחר חיתוך העורלה.

על אף שורשיו ההיסטוריים והחשיבות הרבה שמייחסים לו, נושא בחובו טקס המילה סיכונים לגרימת נזקי גוף מסוימים לתינוק, המהווים עילה להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית.

רשימת הסיכונים הכרוכים בברית המילה ritual circumcision כוללת בין היתר: זיהום בפין – הזיהום תלוי בציוד של המוהל או הרופא המוהל, פגיעה בראש איבר המין (עטרה), עיוות של צורת הפין, דלקת של פי השופכה, צריבה בעת מתן שתן ובמקרים נדירים – מוות.

פרטי האירוע

בתביעת הנזיקין בעניין א.פ נ' א.א דן בית המשפט במקרה בו תינוק עבר ברית מילה כשהוא בן 8 ימים. לאחר הברית הבחינה האם כי בנה מטיל שתן בשני זרמים, כתוצאה מכך הוא נלקח לבית החולים הדסה עין כרם, שם אובחן כי התינוק סובל מעקמת דורסלית וכן מפיסטולה שופכתית. בגיל שנה נותח התובע לראשונה ולאחר מכן נותח פעמיים נוספות.

התמחות מיוחדת ובלעדית בייצוג נפגעי רשלנות רפואית

עורך הדין עופר סולר, עם מעל 20 שנות ניסיון והצלחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בתביעות מול רופאים, מוסדות רפואיים ומשרד הבריאות!

 
דילוג לתוכן