אם ילדך נולד עם מומים או מחלות קשות אשר לא אותרו במהלך ההריון בשל רשלנות רפואית במעקב, עליך להכיר ולדעת את המגבלות הקיימות לצורך הגשת תביעה לפיצויים, בכל הנוגע לנושא ההתיישנות.
בתקופה האחרונה התנהלו דיונים בנושא בבית המשפט העליון והתקבלה הכרעה תקדימית לגבי השאלה: עד מתי ניתן להגיש תביעה בעקבות הנזקים שנגרמו בשל התרשלות במעקב ההריון?
והתשובה היא שגם כעת, לאחר הכרעת בית המשפט, הנושא מורכב מבחינה משפטית.
לכן ולאור החלטת בית המשפט העליון, רצוי להקדים ולפנות להתייעצות עם עורך דין מיומן, שיבחן את נסיבות המקרה הפרטי שלכם ויוכל להמליץ ולכוון אתכם לכיוון הרצוי.
מה קבע בית המשפט העליון?
לפני מעל ל-30 שנה נדון בבית המשפט העליון מקרה בו נולד קטין עם מוגבלות ונטען כי התנהגות זהירה של הגורמים הרפואיים שטיפלו באם בהריונה, הייתה מאתרת את המום ומונעת כליל את הולדת הקטין.
בית המשפט העליון הכיר בשתי עילות תביעה נפרדות לקטין ולהוריו, כאשר על תביעת הקטין חלו חוקי ההתיישנות בעניין רשלנות רפואית הקובעים כי בעניינו של קטין יחלו להיספר 7 השנים הסטנדרטיות רק עם הגיעו לגיל 18 ויעמדו לרשותו 25 שנה.
כזו הייתה ההלכה, עד לחודש מאי 2012, אז קבע בית המשפט העליון כי עילת הקטין תבוטל לחלוטין ורק הוריו יוכלו להוסיף ולתבוע את המזיקים בשם הקטין וזאת כמיטיביו וכמטפליו.
על אף הקביעה המהפכנית אשר קיצרה באחת את מועד ההתיישנות להגשת תביעות אלו מ-25 שנים ל-7 שנים בלבד, לא קבע מפורשות בית המשפט העליון את מועד ההתיישנות של תביעות הקטינים והוריהם לאחר מתן פסק הדין והשאיר את שאלת ההתיישנות פתוחה, כך שלא ניתן היה לדעת בוודאות אם תקופת ההתיישנות שעמדה לרשות הקטין לאחר שעילת התביעה עברה לחלוטין לרשות הוריו.
שלא במפתיע, התגלגלו תביעות רבות לבתי המשפט אשר פסיקותיהם לא היו אחידות בנוגע למועד ההתיישנות והדבר התגלגל פעם נוספת לבית המשפט העליון אשר פסק בחודש אוגוסט 2014 הלכה ולפיה החל מיום פסק הדין, במקרים בהם לא הוגשה תביעת הורים, ניתן יהיה להגיש את התביעה בשם ילד שעבר את גיל 7 עד שנה בלבד מיום מתן פסק הדין, כלומר עד ליום 28/08/2015 ולאחר מועד זה, תישלל לחלוטין תביעת הקטין.
לאחר מועד זה, 25/08/2015, הורי הילד בלבד יוכלו להגיש תביעות בשם ילד שנולד עם מומים עד הגיע ילדם לגיל 7 בלבד לאחר מכן לא ניתן יהיה עוד להגיש תביעות אלו לבית המשפט.
רוצה לבדוק האם ומתי חלה התיישנות במקרה שלך?
חייג/י לשיחה אישית עם עו"ד עופר סולר: 03-7369253