ככל שהמודעות לאסטטיקה של השיניים הולכת וגדלה, כך ניתן לראות יותר ויותר ילדים ואף מבוגרים יותר, אשר מטופלים בטיפול שיניים אורטודנטי לצורך יישור שיניהם.
כמו בכל הליך רפואי, חשוב מאד שגם הטיפול האורטודנטי לצורך יישור השיניים יבוצע באמצעות רופא שיניים אשר מתמחה בכך. שכן, לא כל רופא שיניים הינו גם מומחה לאורתודנטיה, אלא המדובר בהתמחות ספציפית שעל רופא השיניים ללמוד לאחר סיום לימודי רפואת השיניים שלו.
עוד יש לזכור כי למרות שהמדובר בטיפול שהינו אסטטי במהותו, אזי במידה והוא איננו נעשה באופן מקצועי כיאות, הוא עלול לגרום לנזקים כבדים ביותר למטופל, אשר תיקונם כרוך בעלות יקרה במיוחד וישנם נזקים שלא תמיד ניתן לתקן.
בסקירה שלפניך עורך הדין עופר סולר, מומחה לתחום הרשלנות הרפואית, מסביר פסק דין חשוב של בית המשפט, אשר פסק פיצויים בסכום של למעלה מ-2 מיליון שקלים, בשל רשלנות רפואית בטיפול אורטודנטי שניתן לילדה בת 10.
המדובר בפסק הדין המעניין בהליך ת"א 64133/06 ס.ש. נ' ד"ר כהן כרמלה אשר התנהל בפני בית המשפט השלום בתל אביב.
תיק זה עסק בתובעת אשר בהיותה בת 10 שנים, פנתה עם הוריה לקבלת לייעוץ וטיפול אורתודנטי בסניף ש.ל.ה. ברמת גן, אשר שייך לשירותי בריאות כללית, שם היא הופנתה לטיפול על ידי רופאת שיניים שאיננה מומחית באורתודנטיה.
התובעת טופלה על ידי אותה רופאה באמצעות פלטה, רסן צווארי, סמכים ועוד.