טינטון או טיניטוס ו-Tinnitus – הכרה בנפגע כנפגע תאונת עבודה

תוכן עניינים

תנאי העבודה של כל אחד מאיתנו יכולים להשפיע בצורה משמעותית על הבריאות. חשיפה לרעש בלתי סביר לדוגמא, עלולה לגרור נזק מצטבר שיוביל לפגיעה בשמיעה או טינטון. השאלה, כיצד ניתן לקשר בין החשיפה לרעשים במקום העבודה לבין הנזק שנגרם לשמיעה שלך?

סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] תשנ"ה-1995 מגדיר מחלת מקצוע או תאונה עבודה כפגיעות בעבודה. בדומה מפרט סעיף 80 לחוק מצבים אותם רואים כחזקה לקיומה של תאונת עבודה, ברם עדיין יש להקפיד על קיומו של קשר סיבתי בין העבודה והפגיעה שנגרמה על מנת שזו תוכר על ידי המוסד לביטוח לאומי.

ליקוי שמיעה שנגרם כתוצאה מחשיפה ממושכת לרעש מוכר גם כמחלת מקצוע לפי התוספת השנייה לתקנות הביטוח הלאומי (ביטוח מפני פגיעה בעבודה) תשי"ד-1954.

טינטון או טיניטוס ו-Tinnitus בלועזית הוא מצב בו הפרט שומע צלילים שאין להם מקור מהחוץ. תופעה זו יכולה להיגרם מסיבות שונות החל מבעיות אנטומיות, חבלות, או לקיחת תרופות ועד לירידה ביכולת השמיעה וחשיפה לרעשים חזקים עד כדי חבלה או עבודה בתנאים בהם ישנה חשיפה מתמשכת לרעש.

על רקע זה הרשות המחוקקת והשר הממונה קבעו תקנות לפקודת הבטיחות בעבודה (נוסח חדש) תש"ל-1970 המכונות תקנות הבטיחות בעבודה (גהות תעסוקתית ובריאות העובדים ברעש) תשמ"ד-1984 המתייחסות להגבלות לחשיפה לרעש מזיק, חובה לביצוע בדיקות ועוד.

התמחות מיוחדת ובלעדית בייצוג נפגעי רשלנות רפואית

עורך הדין עופר סולר, עם מעל 20 שנות ניסיון והצלחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בתביעות מול רופאים, מוסדות רפואיים ומשרד הבריאות!

 
דילוג לתוכן