אי אבחון חוסר אבחון קורפוס קלוסום בסקירת מערכות

תוכן עניינים

בעידן המודרני עומד לרשות הרופאים וההורים לעתיד כלי רב ערך של סקירת מערכות, אשר מאפשר לגלות בחלק לא מבוטל מן המקרים מומים ובעיות בעובר ומקנה להורים יכולת להחליט אם לבקש את הפסקת ההריון בנסיבות כאלה.

כאשר מתברר בתום ההריון כי על אף ביצוע בדיקות מעקב וסקירות מערכות, נולד בסופו של דבר ילד הסובל ממומים קשים, מבלי שההורים עודכנו בכך בעת ההריון, מתעוררת מטבע הדברים השאלה האם התגלתה רשלנות רפואית באבחון מומים בהריון ובביצוע הבדיקות הנדרשות.

פסק הדין שניתן בבית המשפט המחוזי בחיפה בעניין שלום נרגיס (קטין) והוריו נ' ד"ר יגאל וקסמן, מכון הדמיה בית חולים "רמת מרפא" אסותא מרכזים רפואיים בע"מ ואח'עסק בתביעה שהגישו קטין והוריו בגין רשלנות בביצוע של בדיקת אולטרסאונד, אשר גרמה להולדה של תינוק עם מום קשה מסוג חוסר של הקורה המוחית – agenesis of corpus callosum.

שלום הוא בנם הראשון של ציפי ורונן. במהלך ההיריון הייתה ציפי במעקב אצל ד"ר רונן, רופא בקופת חולים מכבי. ד"ר רונן הפנה את ציפי למכון ההדמיה בבית החולים רמת מרפא לצורך ביצוע בדיקת אולטרסאונד שנערכה ביום 19.09.95.

הבדיקה הראשונה בוצעה על ידי טכנאית במטרה לקבוע את גיל ההיריון ואת מידות העובר. בדיקה נוספת של סקירת מערכות בוצעה על מנת לבדוק את העובר ולנסות לאתר קיום מומים, ביום 08.11.95 על ידי ד"ר יגאל וקסמן והיא הבדיקה לגביה נטענת הרשלנות.

התמחות מיוחדת ובלעדית בייצוג נפגעי רשלנות רפואית

עורך הדין עופר סולר, עם מעל 20 שנות ניסיון והצלחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בתביעות מול רופאים, מוסדות רפואיים ומשרד הבריאות!

 
דילוג לתוכן