בדיקת מי שפיר או דיקור מי שפיר הנה פרוצדורה רפואית שגרתית וחשובה מאד, המומלצת עבור כל אשה בכל הריון ללא יוצא מן הכלל. מחובתו של רופא הנשים, המלווה את ההורים במהלך ההריון, להסביר להורים אודות חשיבותה הרבה של הבדיקה, במיוחד לאור האפשרות לאבחן באמצעותה אלפי מוטציות גנטיות משמעותיות בעובר – כבר במהלך חודשי ההריון הראשונים.
דיקור מי שפיר היא פרוצדורה שקיימת כבר מעל ל-100 שנה ומאז שהומצאה ועד היום עברה גלגולים רבים. מזה שנים שהבדיקה משמשת בראש ובראשונה לצורך אנליזה גנטית המאפשרת אבחון של אינספור מוטציות גנטיות והפרעות כרומוזומליות, שעלולות לפגוע בעובר ולהתבטא בתסמונות גנטיות.
המדובר בין השאר על: פיגור שכלי, אוטיזם, מומים בלב ובמערכות פנימיות נוספות בגוף, אפילפסיה, פגיעות שלד, הפרעות פסיכיאטריות ועוד.
בדיקת מי השפיר מאפשרת לא רק לבצע בדיקה גנטית, אלא גם לבדוק אם העובר נחשף לזיהומים כגון CMV ולדגום מרקרים שיכולים להעיד על מחלות שונות. לאחר הדיקור, מי השפיר לרוב נלקחים לצורך בדיקה גנטית של העובר, על ידי שימוש בשיטת הצ'יפ הגנטי או בשיטת ריצוף אקסום.
בסקירה שלפניך מסביר עורך הדין עופר סולר אודות חשיבותה הרבה של הבדיקה וחובתו של רופא הנשים, המלווה את מעקב ההריון, להסביר להורים אודות הבדיקה בכל הריון ללא יוצא מן הכלל.