טיפול רפואי רשלני – פיצויים

תוכן עניינים

כיצד מחשב בית המשפט את סכום הפיצויים אשר יש לפסוק בגין נזק שנגרם בשל רשלנות רפואית?

על מנת להבין את אופן חישובו של בית המשפט יש להבין כי בית המשפט בוחן את הנזק שנגרם באופן ענייני ורציונאלי ככל האפשר. בית המשפט מחפש פרמטרים אשר יסייעו לו להעריך את הנזק שנגרם ופוסק פיצוי בראשי הנזק אשר הינם ברי פיצוי.

ננסה להסביר בגין אילו ראשי נזק נפסק פיצוי ואילו גורמים משפיעים על גובה הפיצוי.

הנזק שבגינו נפסק פיצוי מתחלק לנזק מיוחד אשר הינו נזק שנגרם בעבר לתובע (עד למועד הגשת התביעה) ועליו להוכיחו בד"כ באמצעות מסמכים כגון קבלות ותלושי שכר ולנזק כללי – הנזק שיגרם בעתיד לתובע.

הפרמטרים העיקריים אשר משפיעים על גובה הפיצוי כפי שיפורט להלן הינם גילו של התובע בעת קרות הנזק, תוחלת חייו הצפויה, שכרו של התובע לפני האירועים נשוא התביעה, שיעור הנכות שנגרמה לתובע בגין רשלנות רפואית, מידת השפעת הנכות על תפקודו של התובע, הוצאות אשר הוציא התובע בגין נזקו ואשר הוא צפוי להוציא ועוד.

ראש הנזק של הפסד השתכרות – על מנת לקבל פיצוי בגין הפסד השתכרות לעבר על התובע להוכיח כי נגרם לו הפסד השתכרות בעבר על ידי הצגת תעודות מחלה, אישורים רפואיים, תלושי שכר או מסמכים אחרים רלבנטיים. על התובע מוטלת אף החובה לשכנע את בית המשפט כי ההפסד זה קשור לנזק הגוף שנגרם לו.

התמחות מיוחדת ובלעדית בייצוג נפגעי רשלנות רפואית

עורך הדין עופר סולר, עם מעל 20 שנות ניסיון והצלחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בתביעות מול רופאים, מוסדות רפואיים ומשרד הבריאות!

 
דילוג לתוכן