אפנדיציט או דלקת התוספתן, נוצרת עקב הצטברות שאריות מזון וצואה בחלל התוספתן. החיידקים אשר ניזונים מהשאריות, מתרבים וגורמים לדלקת המלווה בכאבים עזים, אשר מתחילים באזור מרכז הבטן, מתחזקים ומתקדמים אל עבר האזור הימני התחתון של הבטן. תופעות אופייניות נוספות הן חום, בחילות, הקאות, צריבה בעת מתן שתן ולעיתים גם שלשולים.
ניתוח האפנדיציט מיועד לאנשים אשר לקו בדלקת התוספתן, הנפוצה בקרב שמונה עד עשרה אחוזים מכלל האוכלוסייה, בעיקר אצל גברים אשר נמצאים בעשור השני והשלישי לחייהם, אך גם אצל נשים, ילדים וצעירים בשנות העשרה.
ניתוח האפנדיציט מוגדר כמצב חירום רפואי ולכן, עם הופעת הדלקת לרוב יתבצע ניתוח אפנדיציט המבוסס על כריתה של התוספתן וזאת בכדי למנוע את התנקבות דפנות התוספתן, אשר יאפשרו את התפזרות החיידקים בחלל הבטן, מה שעלול להתפתח לדלקת חריפה בשם פריטוניטיס הידועה גם כדלקת הצפק, אשר במצבים קשים יכולה אף לסכן את חייו של החולה.
כיום, השיטה המקובלת להסרת התוספתן נקראת פעולה לפרוסקופית, המשתייכת למשפחת ניתוחי האנדוסקופיה, אשר מתבצעים על ידי החדרת סיב אופטי הכולל מצלמה זעירה, דרך חתכים קטנים בבטן. באופן זה קיים סיכוי נמוך יחסית לסיבוכים ולזיהומים מאשר בניתוח בגישה פתוחה, בו נהגו לבצע את ההליך בעבר, באמצעות חתך אלכסוני בבטן.