מעורבות הולכי רגל בתאונות דרכים הפכה לשגרת יום מצערת ומטרידה. יש הולכי רגל ששפר מזלם ופגיעתם קלה יחסית ויש בידם הכוח להמשיך לחיות ואפילו לתבוע פיצוי על הנזק שנגרם להם. איתרע מזלם של הולכי רגל רבים שפגיעתם בתאונה היתה קטלנית. מימוש זכותם לפיצוי עובר לטיפול היורשים והמיטיבים האחרים.
הולכי רגל נחשבים משתמשי דרך פגיעים במיוחד. שיעור פגיעתם בתאונות דרכים גבוה בהשוואה לשיעור היפגעותם של משתמשי דרך אחרים.
לפי נתוני הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים בשנת 2011 סך הנפגעים בתאונות דרכים עמד על 28645 נפגעים. מתוכם 3138 הולכי רגל, שהם כ–11%. קבוצות הגיל שבהם מספר ההרוגים הגבוה ביותר הם הילדים והקשישים.
עוד עולה מנתוני הרשות לאותה שנה כי 125 הולכי רגל נהרגו בתאונות דרכים בדומה לשיעור ההרוגים בשנת 2010. רוב הולכי הרגל ההרוגים (65%) נפגעו בתחום העירוני.
מניתוח הנתונים שבוצע ברשות עולה כי 41% מהולכי הרגל שנהרגו לא חצו את הכביש כלל, אלא עמדו או הלכו בכביש, בשולי הכביש, על המדרכה או באי ההפרדה. שיעור זהה, כ-41% חצו את הכביש שלא במעבר חצייה ו-14% חצו במעבר חצייה.
למסקנה עגומה נוספת הגיעה הרשות והיא נוגעת להשוואה הנעשה בישראל לעומת העולם. מתברר כי שיעור הולכי הרגל ההרוגים בתאונות דרכים מתוך סך ההרוגים בתאונות דרכים בישראל הוא מהגבוהים בעולם ועומד על 34%. עמותת אור ירוק פרסמה מחקר שבדק את דפוסי תאונות קטלניות של הולכי רגל בישראל.