נזקי גוף ופגיעה בשטח בית משותף – הזכויות שלך!

תוכן עניינים

נגרמו לך נזקי גוף בגלל פציעה בשטחו של בית משותף? החלקת במדרגות או שנפגעת בגלל תקלה במעלית? בכל מקרה של פגיעה משמעותית שנגרמה לאדם בשטחו של בית משותף, ישנן זכויות ובמקרים רבים מגיעים פיצויים על פי חוק. רוצה להבין ולדעת יותר?

צורת המגורים בבית משותף צברה לאורך השנים פופולאריות רבה. חוק המקרקעין תשכ"ט-1969 מגדיר בסעיף 52 בית משותף כבית בעל שתי דירות לפחות שרשום בפנקס הבתים המשותפים.

רכוש משותף לפי אותו סעיף בחוק כולל את כל החלקים של הבית המשותף כדוגמת מעליות, מקלטים, מסד, גגות, קירות חיצוניים, קרקע, מדרגות, מכשירי חימום ומים המיועדים לשימוש על ידי כל בעלי הדירות, למעט החלקים בו הרשומים כדירות.

בדומה, לכל מקום אחר גם בשטח של בית משותף יכולים להיגרם לפרט נזקי גוף כדוגמת פציעות, שברים וחבלות בדרגות חומרה כאלו ואחרות כתוצאה מאירועים שונים.

מי אחראי לנזק גוף בשטח בית משותף?

החוק קובע בסעיף 65 שלכל בית משותף תמונה נציגות שתהיה אחראית על ניהול ענייני הבית המשותף שתפעל בהתאם לתקנון שנקבע לבית. הנציגות מכונה גם ועד הבית וכל אדם בישראל המתגורר בבניין משותף מכיר את הוועד.

התמחות מיוחדת ובלעדית בייצוג נפגעי רשלנות רפואית

עורך הדין עופר סולר, עם מעל 20 שנות ניסיון והצלחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בתביעות מול רופאים, מוסדות רפואיים ומשרד הבריאות!

 
דילוג לתוכן