מקרי רשלנות רפואית לאחר ניתוח השתלת שיער

תוכן עניינים

במצב של נשירת שיער והתקרחות נקבע הטיפול לפי הגורם לבעיה: אם למשל אותר מחסור בהורמונים או בויטמינים יושלם החסר בתרופות הורמונאליות או תוספי ויטמינים.

במקרה שהשלמת החסרים לא מספיקה ניתן לפנות לפתרונות נוספים כגון משחות וזריקות סטרואיד, תרופות לנשירת שיער ופאות נכריות. אולם, השיטה הנפוצה והמבוקשת ביותר לפתרון בעיית ההתקרחות היא ניתוח השתלת שיער – פעולה כירורגית שבמהלכה מורדם המטופל בהרדמה מקומית ובהמשך מועבר שיער מעורף הראש (שם קיימת צמיחת שיער צפופה יותר) לאזור שבו בולטת ההתקרחות.

הצורך בניתוח עולה במקרי התקרחות ונשירת שיער: בקרב גברים התקרחות נחשבת לטבעית ונפוצה (מתרחשת בכ – 60% מהגברים) ורבים מהם אף מאמצים את המראה.

אצל נשים התופעה נדירה יותר ונגרמת עקב ירידה בהורמון האסטרוגן או עם הפסקת המחזור. ההורמון הגורם להתקרחות הוא DHT  האחראי להרס הזקיקים במרכז הקרקפת.

גורמים נוספים לנשירת שיער הינם תורשה, חוסר איזון הורמונאלי ומחסור או עודף בויטמינים, מחלות בכבד ובבלוטת התריס, מחלות כגון אנורקסיה וסכרת, חשיפה לקרינה ואפילו עישון ותסרוקות מיוחדות כמו סלסול.

התמחות מיוחדת ובלעדית בייצוג נפגעי רשלנות רפואית

עורך הדין עופר סולר, עם מעל 20 שנות ניסיון והצלחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בתביעות מול רופאים, מוסדות רפואיים ומשרד הבריאות!

 
דילוג לתוכן