האם אבחון מאוחר של מחלה הינו בהכרח מקרה רשלנות רפואית? בית המשפט קובע כי אם האבחון המאוחר אירע כחלק מתהליך לבדיקת מקור הבעיות הרפואיות, וזה התקבל בסדר פעולות סביר ובלוח זמנים מקובל, קרי תחילה נבדקו האפשריות הסבירות יותר ורק לאחר מכן האפשרויות הסבירות פחות, אין מדובר ברשלנות רפואית.
זוהי קביעה החוזרת במספר רב של פסקי דין, אם הצוות הרפואי פעל באופן סביר, גם אם נגרם נזק רפואי אשר יכול היה להימנע בטיפול אחר ושונה הרי שלא ניתן יהיה לייחס לצוות הרפואי רשלנות רפואית.
בפסק דין שניתן לאחרונה בבית משפט המחוזי בחיפה נדון עניין זה (ע"א 17743-03-09 י.ק נגד פרופ' ש.ק ואח').
המערער, בן 34, סבל מכאבי בטן שלשולים וירידה במשקל. לאחר כשנה וחצי מיום הופעת התסמינים, הועלה חשד שהמערער סובל מהופעתה של דלקת תוספתן Appendicitis. המערער הופנה לבית החולים רמב"ם בחיפה. לאחר מספר בדיקות שנערכו לו, נשלל החשד. כאבי הבטן והשלשולים המשיכו להטריד את המערער אך מקורם לא אובחן.
כעבור שנה נוספת, בה המשיך המערער לסבול הוא פנה למרפאת קופת חולים מכבי, שם הופנה לביצוע בדיקות דם. המערער נבדק על ידי רופא גסטרואנטרולוג, אשר הפנה אותו לביצוע הדמיה. המערער עבר בדיקת CT בטן ואובחן כי הוא סובל מגוש דלקתי בבטן התחתונה. הועלתה האפשרות שמדובר במחלת קרוהן- Crohn's disease.