כאשר תינוק נולד על הרופאים לערוך לו בדיקה יסודית על מנת לנסות ולאתר בעיות רפואיות, מומים וכן נזקי גוף, אשר יש לטפל בהם בשלב מוקדם בטרם תחול החמרה במצבו הבריאותי של הרך הנולד.
אחת הבעיות אשר ממנה עלולים לסבול תינוקות ממין זכר הינה אשך טמיר. הבעיה המתבטאת בעיכוב בירידת האשך לשק האשכים במהלך התפתחות העובר. במידה ובעיה זו אינה מטופלת בסמוך לאחר הלידה, עלול האשך אשר נותר בחלל הבטן להתנוון ואף להפוך לסרטני חלילה.
פסק הדין מוחה עוז נ' הסתדרות מדיצינית הדסה, דן בתביעה שהגיש עוז נגד הנתבעות בעילת רשלנות רפואית, אשר גרמה לו לפגיעה באשך שהתנוון מאחר והיה מחוץ לכיס האשכים ולבסוף נכרת מחשש להתפתחות סרטן.
בכתב התביעה טען עוז, כי הנתבעים לא אבחנו את האשך כאשך טמיר, הנמצא לרוב מחוץ לכיס האשכים וזקוק לקיבוע למניעת ניוון, לא ביצעו מעקב אחר השינויים שחלו בו, לא הדריכו את הוריו לקיום מעקב, לא התייעצו עם מומחים בתחום האורולוגיה וכן לא ניהלו רישום רפואי נאות.
הנתבעים טענו מנגד, כי האבחון הנכון הוא של אשך נייד הנמצא בדרך כלל בתוך כיס האשכים וכי התובע סבל מתופעה של אשך העולה מכיס האשכים למעלה מהפשעה, כחלק מתהליך ההתבגרות מגיל 13 ואילך.