הליכי גישור בתביעות רשלנות רפואית – יתרונות וחסרונות

תוכן עניינים

בשנים האחרונות פותחו שיטות אלטרנטיביות ליישוב סכסוכים במקום ניהול תביעה במסגרת בית המשפט. גישות אלה כוללות בעיקר משא ומתן, בוררות וגישור מצאו מקום מרכזי בתחומי משפט רבים ואף זכו להכרה פורמלית בחוק.

במשך השנים האחרונות יותר ויותר תביעות רשלנות רפואית מוצאות את דרכן ממסדרונות בית המשפט אל שולחנו של מגשר המוסכם על הצדדים המתדיינים.

על מה כולם מדברים ומהו הליך הגישור?

גישור היא שיטה בה מנסים הצדדים החלוקים ביניהם בדעותיהם אך יש להם עניין משותף להגיע להסכמה ביניהם באמצעות תיווך של איש מקצוע ניטרלי הנקרא מגשר. על פי רוב, במהלך הגישור נמצאים עורכי דין המייצגים את הצדדים וכמובן שהתובע והנתבע. המגשר יכול לבקש לשוחח עם הצדדים ביחד ו/או עם כל צד בנפרד.

חוק בתי המשפט [נוסח משולב] תשמ"ד-1984 מסדיר בסעיף 79 (ג) את מהותו של הליך הגישור וסמכויות המגשר וקובע מפורשות שאין הוא רשאי להכריע בקונפליקט אלא רק להביא את הצדדים להסדר. החוק קובע בסעיף 79ג(ב) קובע את סמכותו של בית המשפט להעביר את התביעה בהסכמת הצדדים להליך גישור.

התמחות מיוחדת ובלעדית בייצוג נפגעי רשלנות רפואית

עורך הדין עופר סולר, עם מעל 20 שנות ניסיון והצלחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בתביעות מול רופאים, מוסדות רפואיים ומשרד הבריאות!

 
דילוג לתוכן