לאורך השנים משרדנו מטפל באלפי פניות של אזרחים ואזרחיות שנפגעו במהלך טיפול רפואי, מסיבה כזאת או אחרת. לחלקם אף נגרמו נזקים משמעותיים ובחלק מהמקרים הייתה עילה להגשת תביעה משפטית לפיצויים כנגד הגורם המטפל. בעמוד זה תמצאו אוסף של שאלות נפוצות, שעולה בפורמט כזה או אחר בשיחות עם נפגעים.
עורך הדין עופר סולר משיב לשאלות ומסבירים על דרכי ההתמודדות הנכונות במקרה של פגיעה אפשרית לאחר טיפול רפואי.
אני חושב שנפגעתי בזמן טיפול רפואי – איך אפשר לקבל העתק של התיק הרפואי שלי?
בהתאם לחוק זכויות החולה לכל אדם זכות לקבל העתק של התיק הרפואי שלו. יש לפנות אל הגוף האחראי על שמירת המידע והרשומות במוסד הרפואי בו נמצאת הרשומה הרפואית. חשוב לציין כי הוצאת המידע וקבלת העתק של התיק הרפואי כרוכה בתשלום.
הניתוח הפלסטי שעברתי לא הצליח – אני רוצה לתבוע את המנתח. מה עושים עכשיו?
יש לפנות תחילה לעורך דין העוסק בתחום הרשלנות הרפואית לייעוץ ראשוני על מנת לבחון את האירועים. בהמשך במידה ויוחלט אכן להגיש תביעה, יש לצרף חוות דעת רפואית של מומחה בתחום הרלוונטי, במקרה זה בתחום הפלסטי, על מנת להוכיח את התביעה כנדרש בבית המשפט.
חשוב להבהיר כי המבחן אם יש מקום לתביעת רשלנות רפואית אינו מבחן התוצאה בלבד, אלא הערכה מקצועית של מומחה רפואי בתחום האם הניתוח בוצע בסטנדרט ראוי.
איך אפשר להעריך כמה פיצויים ניתן לקבל בתביעה בעילת רשלנות רפואית נגד קופת חולים?
קשה להעריך במדויק את סכום הפיצוי שניתן לקבל בתביעת רשלנות רפואית, שכן כל מקרה לגופו והפיצוי משתנה כמובן בהתאם לחומרת הנזק, גיל הנפגע, שכרו לפני המקרה ועוד. עם זאת, לאחר איסוף החומר הרפואי בתיק והערכות מומחים רפואיים ניתן להעריך באופן גס את סכומי הפיצוי.
אני בן 23. בגיל 13 עברתי ניתוח שנכשל וגרם לי לנכות קבועה. האם אני יכול לתבוע גם כיום?
אכן כן. קטין מתחת לגיל 18 יכול להגיש תביעתו על מקרה שאירע לו בזמן שהיה קטין עד 7 שנים מיום הגיעו לגיל 18, כלומר עד גיל 25. יש לציין כי הכנת תביעת רשלנות רפואית דורשת לרוב זמן רב יחסית ולכן מומלץ שלא להמתין עד לרגע האחרון ולפנות לעורך דין מנוסה בתחום לכל הפחות שנה טרם התיישנות התביעה.