אחד הסיבוכים הקשים אשר עלולים להתרחש במהלך לידה הינו גרימת נזק לרחם, עד למצב של צורך בכריתתו ופגיעה ביכולתה של היולדת להיכנס להריון בעתיד.
במקרים בהם מתרחש סיבוך מעין זה הנושא מתגלגל לעיתים קרובות לפתחו של בית המשפט, בדמות תביעת רשלנות רפואית.
פסק הדין שניתן בבית משפט השלום בבאר שבע בתיק לפשון מז'דה ולפשון אלכס נגד שירותי בריאות כללית, עסק בתביעה בעניין רשלנות רפואית שהגישו אישה ובעלה כנגד קופת החולים כללית, שתפעלה את בית החולים קפלן, אשר טיפל בתובעת וגרם לה נזק גוף בדמות קרע בצוואר הרחם וכריתתו של הרחם.
טענות התובעים
התובעים טוענים, כי התובעת אושפזה בבית החולים קפלן ברחובות ביום 30.11.00 בסמוך לשעה 09:00, כשהיא בשבוע ה 41 להריונה, כשבוע לאחר תאריך הלידה הצפוי, בשל מיעוט תנועות של העובר ולאחר האשפוז התברר כי קיימת הפחתה בכמות מי השפיר.
לטענת התובעים, רופאי בית החולים החליטו כי יש לסיים את ההריון על ידי החדרה של קטטר על שם "אטד" ATAD RIPENER DEVICE. זהו מעין בלון צינורי אשר מוחדר לצוואר הרחם, שם מוגדל נפחו. הבלון יוצר לחץ על צוואר הרחם, אשר מתרחב בתגובה וגורם להחלקת הבלון החוצה.