תסמונת נונאן או NOONAN הנה תסמונת גנטית מולדת שמקורה בפגיעה באחד הגנים שירש העובר אך ללא פגיעה בכרומוזומים שלו, שהופיעה לראשונה בספרות הרפואית בשנת 1968. בעבר התייחסו אליה כמקבילה הגברית לתסמונת אחרת בשם תסמונת טרנר שבה הכרומוזומים אינם תקינים.
המאפיינים העיקריים של תסמונת נונאן הנם מומי לב מולדים הכוללים בין היתר היצרות של המסתם הריאתי, פגם במחיצה שבין העליות וקרדיומיופתיה היפרטרופית, קומה נמוכה, בעיות בקרישת הדם, בצקות, אשכים תמירים ופגיעה בעצם החזה.
מלבד זאת, לא פעם מופיעים אצל ילדים עם תסמונת נונאן גם פיגור שכלי, פגיעה בהתפתחות המוטורית ובהתפתחות השפתית, לקויות למידה, שינויים בפרקי הידיים, עיוותים בפנים ועוד. תסמונת נונאן מופיעה בדרך כלל באחת מתוך 2,500 לידות. איכות החיים של מי שנולד עם התסמונת נורמלית באופן יחסי והיא תלויה בעיקר במידת הפיגור השכלי של הפרט ובחומרת המומים הלבביים.
בכל מקרה שבו נולד ילד הפגוע בעקבות התסמונת, חשוב להקדים ולפנות להתייעצות עם עורך דין מיומן, הבקיא בתחום הרשלנות הרפואית, על מנת שיסייע לכם לבדוק ולהבין האם המדובר במקרה של טעות באבחון והאם יתכן וקיימת עילה להגשת תביעת פיצויים בעילת רשלנות רפואית.