ביצוע החייאה – סיבוכים, טעויות ומקרי רשלנות בעת החייאה

תוכן עניינים

החייאה הינה סדרת פעולות מצילות חיים, הנעשות באדם הסובל מכשל במערכות חיוניות בגוף, כמו מערכות הנשימה, הדם והלב ומערכת העצבים המרכזית. מטרת ההחייאה היא להחזיר את הדופק ואת הנשימה למצב תקין, לשמור על תפקודי גוף ואספקת חמצן סדירה למוח, עד להגעת צוות חירום מיומן.

ההחייאה מבוצעת באדם חסר הכרה בלבד ושלביה העיקריים כוללים בדיקת הכרה, הבטחת נתיב אוויר פתוח, הנשמה מלאכותית ועיסויי בית החזה.

מבצעי החייאה הינם אנשים שהוכשרו להגיש עזרה ראשונה, גם אם מדובר על רמת הכשרה בסיסית ביותר ואנשי מקצוע המתמחים ברפואת חירום בכל הרמות, כגון: חובשים וחובשים בכירים, מגישי עזרה ראשונה שקיבלו הכשרה ספציפית ברפואת חירום ברמות שונות, פרמדיקים בעלי ידע בטיפול מתקדם, ראשי צוות אמבולנס טיפול נמרץ ורופאים. חשוב לציין שכאשר מדובר במקרה בהול, גם אדם שאינו מיומן בהגשת עזרה ראשונה, יכול לבצע החייאה בסיסית על ידי לחיצות חזה.

סוגי ההחייאות והאמצעים הנדרשים לביצוען

החייאה בסיסית – נעשית על ידי אדם אחד או שניים וכוללת עיסויי בית החזה ופתיחת נתיב אוויר. לא משתמשים בציוד אלא אם כן המטפל מחליט לבצע הנשמה מפה לפה, באמצעות מסיכת כיס. מסיכה זו מאפשרת הנשמה דרך הפה והאף של המטופל ומאפשרת ביצוע החייאה המשלבת עיסויים והנשמות.
 

התמחות מיוחדת ובלעדית בייצוג נפגעי רשלנות רפואית

עורך הדין עופר סולר, עם מעל 20 שנות ניסיון והצלחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בתביעות מול רופאים, מוסדות רפואיים ומשרד הבריאות!

 
דילוג לתוכן